top of page
Ara

Haftalık Duyurularımız (1) - 10/7

Değerli Atatürk'ün Mirası NY Cumhuriyet Okulu Ailemiz, Günaydınlar

Dilerim Sonbaharın kendini yavaş yavaş hissettirmeye başladığı bugünlerde sağlık ve huzur dolu güzel bir hafta geçiriyorsunuzdur.

Öncelikle hepimize 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı hayırlı ve uğurlu olsun, Atatürk'ün Mirası Cumhuriyet Okulu harmanlanmış eğitim programımıza ve ailemize hoşgeldiniz Sizlerin yardım destek ve işbirliği ve karşılıklı güven ve dayanışma içinde her gün artan öğrenci sayımız ve gittikçe büyüyen Atatürk'ün Mirası NY Cumhuriyet Okulu ailemiz ile birlikte bir çırpıda eğitim yolculuğumuzun birinci haftasını harika bir açılış töreni ile taçlandırdık, programımızı onurlandıran ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ve şükranlarımızı sunarım. Bu okul sizin bizim hepimizin.

"Çocuklar geleceğimizin güvencesi,yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir." Mustafa Kemal Atatürk

Atatürk'ün Mirası Cumhuriyet Okulu Eğitim kurulu olarak ortak hedefimiz, Ata'mızın yukarıdaki sözlerinin ışık ve bilinciyle tüm öğrencilerimizin derslere zevkle katılıp ilgi ve sevgiyle güzel Türkçemizi öğrenebilecekleri bir öğrenme ortamını bütün bir yıl boyunca sevgili öğrencilerimize sunabilmektir.

UZAKTAN EĞİTİMDE ÖĞRENCİLERİMİZİN UYMASI GEREKEN KURALLAR 1) Öğrenciler sanal sınıflara otomatik olarak yönlendirdikleri için ders sırasında leave meeting veya leave breakoutroom (toplantıdan / odadan çıkış) tuşuna basmaması
2) Ogrencilerin toplantilara kendi isim ve soyadlarini ve sınıflarını yazarak katılmaları
3) Toplantıya bağlanırken mikrofonlar kapalı, kameralar kesinlikte açık tutulacak, kamerasını açmayan öğrenciler güvenlik nedeni ile derslere kabul edilmemektedir. (Kamera açmamak için çok özel bir mazareti olan öğrencilerimizin durumunu sınıf öğretmenlerimiz veya benimle paylaşmanızı)
4) Aydınlık, sakin, sabit rahat bir mekanda öğrencilerin derslere katılması, bilgisayarların bir masa veya yüksek bir sehpa üzerinde olması gereklidir
5) Ses dağılımını, cızırtı ve yankıyı önlemek amaçlı mümkünse kulaklık kullanılmalı
6) Öğrenci mazereti dolayısı ile dersten erken ayrılacak veya derse katılamayacaksa öğretmenlerimizin bilgilendirilmesi
7)Toplantı sırasında cihazların şarjının bitmemesi için önceden önlem alınması,
8) Zoom toplantı giriş kod ve şifreleri güvenlik amaçlı olarak belirli aralıklarla yenilenecektir. Giriş şifresinin okul ortamı dışında izinsiz olarak kesinlikle paylaşılmaması gerektiğini önemle hatırlatırım.
9) Zoom uygulamasının https://zoom.us/ önceden bilgisayarınıza indirilip aşağıdaki bilgilerle giriş yapmanızı rica ederim.

Bu kurallarla ilgili sizlerin her zamanki yakın takip, işbirliği, destek ve yardımlarınız için teşekkür ederim, soru, öneri, düşünce ve yorumlarınızı 7/24 benimle paylaşabilirsiniz, lütfen bizleri aramaktan çekinmeyiniz, sizleri her zaman dinlemeye hazırım. Zoom toplantı bilgileri için emailinizi kontrol ediniz. Aşağıda tüm sınıfların müzik, resim ve yemek saat çizelgesini bilgilerinize sunuyorum.

YÜZ YÜZE EĞİTİMLE İLGİLİ BAZI ÖNEMLİ KURALLAR
1) Ders saatlerimiz sabah 10:30 ‘de başlar, okulun giriş katındaki spor salonunda buluşma ve günün önemi ile ilgili çok kısa bir konuşma ve Andımız'dan sonra gecikmeden saat 10:45'de sınıflara öğretmenlerle birlikte toplu olarak tek sıra halinde merdiven kullanılarak çıkılır. PS 527 ye giriş ve çıkışlar güvenlik masasının önündeki ana kapıdan yapılmakta olup diğer kapıların kesinlikle kullanılması yasaktır, Kullanıldığı takdirde okulun alarm sisteminin devreye gireceğini bilgilerinize arz ederim.
2) Tüm sınıfların derslikleri Okulun 2. ve 3. Katındadır. Görevli olan arkadaşların dışında hiç bir kimsenin katlara çıkmaması önemle rica olunur, sabah gecikme ile okula gelen öğrenciler kafeteryada bekletilip görevli öğretmen eşliğinde dersliklerine çıkarılacaktır.
3) Öğle yemeğinde isteyen ogrencilerimiz icin pizza $3 karsiliginda satışı yapılacaktır.. Öğlen tatilinde tüm masaların öğrencilerimizin kullanabilmesi için ayrılmasına özen gösterilmesini önemle rica ederim.
4) Okulumuzun ders bitiş saati 2:30 pm, olup tüm öğrencilerimiz Sınıf Öğretmenleri tarafindan giriş katındaki anfiden tek tek imzalarınız alınarak sizlere teslim edilecektir.
5) Sabah ve ders sonrasi geldiğinizde spor salonunda beklemenizi rica ederken, okul güvenlik kuralları gereği koridorda ve lobide gruplar halinde toplanıp beklenilmemesi ve mümkün olduğunca sessiz olunmaya çalışılması konusunda hepinizin yardım ve anlayışınızı rica ediyorum.
6) Tüm katlarda ve koridorlarda kesinlikle içecek içilmemesi, yemek yenilmemesi gerekmekte olup, yiyecek ve içecekler için lütfen kafeteryayi kullanmaya özen göstermenizi rica ederim.
7) İstekli öğrencilerimiz için saat 2:30 ile 3:00 arasında Halk Dansları Derslerimiz başlayacaktir. İlgilenen ailelerin benim ile iletişime geçmenizi rica olunur.
8) Milli Bayram ve Atatürk'ü Anma törenlerinde tüm öğrencilerimizin (uzaktan ve yüz yüze) okul kıyafetleri ile okula gelmeleri ve derslere katılmaları gerekmektedir. OKUL KIYAFETİMİZ: Kız Öğrenciler: Gri etek veya pantolon, beyaz bluz, kırmızı hırka veya yelek yada jile Erkek Öğrenciler: Gri pantolon, beyaz gömlek ve kırmızı kravat, kırmızı kazak
9) Okul icinde maske takılması zorunlu olup girislerde velilerimizin aşı kartı veya uygulaması göstermesi gerekmektedir.
10) Okul öğretmen veya eğitim konularında dilek, şikayet ve önerilerinizi öncelikle benimle paylaşmanızı rica ederim.

Okulla ilgili tüm bilgileri cumhuriyetokulu.com websitemizden takip edebilirsiniz. Ayrıca henüz kayıt yapma fırsatı olmayan velilerimizin en kısa zamanda web sitemizden kayıt işlemlerini tamamlamanızı önemle rica ederim. Şimdiden yakın ilgi , anlayış ve destekleriniz ve Okulumuzun hybrid/hyflex Türkce eğitimini tercih ettiğiniz için hepinize teşekkürlerimi iletiyorum. 9 Ekim Cumartesi günü, ekranlardan ve de yüz yüze görüşmek dileğiyle hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. En derin saygı ve pek çok sevgilerimle, Tülay Taşkent

185 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

1. Dönem Karnelerimizi Aldık!

🎉📚 Bugün öğrencilerimiz heyecanla birinci dönem karnelerini aldılar! 🤩 🎉📚 Her bir öğrencimizin emeği ve başarısı için gurur duyuyoruz. Bu dönemde gösterdikleri gayret ve azimleri için hepsini kut

bottom of page